Díjat kapott a KK alelnöke

Egyetem

Több évtizedes kiemelkedő munkájának elismeréseként Kossuth Zsuzsanna emlékéremmel tüntették ki Gál Máriát, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ ápolási és szakdolgozói alelnökét.
Ezüst emlékérmet adományozott a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete a Kossuth Zsuzsanna Emlékév alkalmából Gál Máriának. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ ápolási és szakdolgozói alelnökét több évtizedes, országosan is kiemelkedő munkájáért, valamint a professzionális szakképzésért végzett lelkiismeretes tevékenységéért tüntették ki.

– Számomra a munkám a hivatásom, és nagy megtiszteltetés volt átvenni egy olyan ember nevével fémjelzett emlékérmet, aki az ország első főápolója volt. Kossuth Zsuzsanna 200 éve született és egész életét az emberek szolgálatára áldozta. Munkássága példaértékű minden ápoló számára – nyilatkozta az unideb.hu-nak Gál Mária.

Az kitüntetést október 13-án adták át a Semmelweis Egyetemen tartott ünnepségen, ahol csaknem negyven szakdolgozót és ápolási szakembert díjaztak.

unideb.hu