Húsvéti hétvége az Eszterházyn

Húsvéti hétvége az Eszterházy Egyetem Csillagvizsgálójában

Egyetem

A tavasz beköszöntével az Egyetem Csillagvizsgálója a következő hosszabb programsorozatával érkezik. Az ünnepkörhöz kapcsolódóan a Húsvéti hétvége a Csillagvizsgálóban újfent tartogat több különlegességet is.

Az fizikai- és kémiai kísérleti bemutatók mellett ezúttal ismét várja az érdeklődöket egy Bőröndös szabadulójáték. A nagy népszerűségnek örvendő közel 20 perces tudományos játék regisztráció köteles, melyet személyesen tudnak megtenni az érdeklődök a 3. emeleti fogadóteremben található információs pultnál, és ha már a fogadóteremről esett szó, a látogatók Fizika foglalkoztató mellett találkozhatnak két kiállítással is.

Az egyik Dr. Kolláth Zoltán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Fizika Tanszék és a Környezeti Fényviszonyok Kutatócsoport vezetőjének tablókiállítása, amely “Az éjszakai égbolt színei” címet viseli. Ez az időszaki kiállítás várhatóan 2024 május első hetéig lesz megtekinthető. A vendégek emellett találkozhatnak a fogadóterem vitrinében bemutatásra kerülő az “U.S.A – Nézd és érezd!” Az U.S.A nemzeti parkjai – fotók és kőzetek című időszaki kőzet kiállítással is.

A QR-kódos kincsvadászaton a kérdések helyes megválaszolásával a játékban résztvevők egyetemi ajándéktárgyakat kapnak.
Az alap- és az egyéb programok az aznapra megváltott Csillagvizsgálóba szóló jegyekkel látogathatóak, így a három nap során igazán tartalmas és sokszínű tudományos foglalkozások várják azokat, akik a Csillagvizsgálóval töltik a hosszú hétvége valamelyik napját.

A Csillagvizsgáló március 29-től meghosszabbított nyitvatartással várja vendégeit.

2024. március 29 (péntek): 10:00 – 18:00
2024. március 30 (szombat): 10:00 – 18:00
2024. március 31 (vasárnap): Zárva
2024. április 1 (hétfő): 10:00 – 18:00

Fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Facebook oldal