Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Eger

Saját fejlesztésű online rendszerrel segíti hallgatóit az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Egyetem

Vekker néven saját fejlesztésű online rendszerrel segíti hallgatóit csütörtöktől az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális és készségfejlesztését célzó projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg, összköltsége 2,125 milliárd forint – írták.

A rendszer három szinten is lehetőséget nyújt a hallgatóknak az egyszerű, közvetlen és jól követhető segítségkérésre: egyfelől kapcsolatba léphetnek társaikkal tantárgyi, tematikus fórumokban, másfelől az oktatókkal tanulmányi ügyekben, de közvetlenül az egy-egy probléma miatt eljáró ügyintézővel is kommunikálhatnak a rendszer segítségével.

Az asztali számítógépen, tableteken és mobiltelefonokon is működő Vekkernek köszönhetően a hallgatók megkapják az egyetem, az adott kar és intézet híreit, valamint sok más információt is.

Az online felület fontos eleme az órarend és naptár, a szolgáltatás révén láthatók az egyetem hivatalos eseményei is. Népszerű szolgáltatás az útvonaltervező, a rendszer fontos részét képezi a szabadidős és sportolási lehetőségek, valamint a közösségi programok összegyűjtése, de a hallgatók ösztöndíjakról, támogatásokról és munkahelyekről is tájékozódhatnak itt – áll a közleményben.

(MTI)