A nagy riválist fogadják a kosarasok

Egyetem
Hazai közönség előtt, a Jászberény csapata ellen lépnek pályára a DEAC férfi kosarasai a hétvégén. Az egyetemi klub mindhárom felnőtt labdarúgócsapata is itthon bizonyíthat a bajnokságban.

Labdarúgás
NB III – DEAC 

A DEAC a negyedik helyen álló Putnok FC csapatát fogadja az NB III Keleti csoportjában. A debreceniek az előző fordulóban Cigándon kikaptak, a vendégek viszont utolsó három bajnokijukat megnyerték, és két pontra vannak a dobogótól. A találkozó szombaton 15 órakor kezdődik az egyetemi sporttelepen.

Megye I – DASE
Hosszú idő után győzött a DASE az előző héten Hosszúpályiban. Most az a Hajdúhadház látogat Debrecenbe, amely jelenleg a megye I tizenkettedik helyén áll, jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a debrecenieket. A mérkőzést vasárnap 14 órától rendezik a DEAC pályán.

Megye II – DEAC II
Hét mérkőzés után Püspökladányban megszakadt a DEAC II győzelmi sorozata. Az egyetemisták ezen a hétvégén Debrecenben bizonyíthatnak a Komádi együttese ellen. Szinte kötelező a három bajnoki pont megszerzése, hiszen a vendégcsapat utolsó két mérkőzését elveszítette. A mérkőzést a DEAC NB III-as bajnokija előtt rendezik, 13 órától a Dóczy József utcai sporttelep műfüves pályáján.

Kosárlabda – A Jászberényt fogadja a megfogyatkozott DEAC
A DEAC kosárlabdacsapata a közvetlen rivális Jászberény ellen játszik az Oláh Gábor utcán a bajnokság 4. fordulójában. A szombaton 17 órakor kezdődő találkozó tétje nem kicsi, hiszen mindkét együttes a biztos bennmaradást tűzte ki célul. Nehéz helyzetben van a DEAC: Bognár Kristófra nem számíthat Berényi Sándor vezetőedző, de Farkas Attila és Molnár András csapatkapitány szereplése is kérdéses. A debreceniek a hét közben is bajnokit játszottak, 19 pontos vereséget szenvedtek a bajnoki címvédő Alba Fehérvár otthonában.

– Annyival könnyebb dolga van szombati riválisunknak, hogy ők nem játszottak hét közben, így frissebbek is, mint mi, és egész héten ránk készülhettek. Döntő lehet, hogy melyik csapat tudja majd a másikra erőltetni saját játékát. Nagyon fontos meccs ez számunkra, szeretnénk megnyerni a találkozót – vélekedett a vezetőedző.

Kézilabda
Hazai pályán játszik a DEAC férfi kézilabdacsapata, az eddig két pontot szerző Balassagyarmat ellen vasárnap 18 órától a DESOK-ban. Az NB I/B hétvégi fordulójában kemény összecsapás várható, egy esetleges győzelemmel az egyetemi csapat a mezőny középső régiójába kapaszkodhat fel.

Röplabda
A DEAC NB I-es férfi röplabdacsapata október 15-én, vasárnap itthon fogadja a Dunaújváros gárdáját. A meccset a DESOK-ban rendezik 13 órától.

Női futsal
A DEAC NB II-es női futsalcsapata vasárnap játszik Szegeden, a listavezető Szent Mihály csapata ellen. A meccs 17 órakor kezdődik.

unideb.hu