Ghánában mutatta be az egyetemet az Eszterházy oktatója

Ghánában mutatta be az egyetemet az Eszterházy oktatója

Egyetem

Az Erasmus+ Oktatói mobilitás keretében Ghánában a Takoradi Egyetemen a KMI oktatói mutatták be Egyetemünket és a Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézetben folyó munkát.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézetének oktatói, Dr. habil Balázs Péter egyetemi docens, Kopacz Kund tanérsegéd és Dr. Virág Ágnes PHD adjunktus hivatalos látogatáson vettek részt a ghánai Takoradi Műszaki Egyetem Iparművészeti és Technológiai Karának (Technical University, Faculty of Applied Arts And Technology) művészeti tanszékein..

Az Erasmus + csereprogram keretében találkoztak az Egyetem vezető oktatóival és a szívélyes légkörben megismerhették egymás oktatási rendszerét. A KMI oktatói a művészeti területen oktatóknak és hallgatóknak több előadásban bemutatták az eredményeiket, az Intézetben folytatott oktatás gyakorlati és elméleti részleteit, többek között a Természetművészet specializáció egyedi tevékenységét.

A látogatás során Dr. habil Balázs Péter felkérést kapott a Takoradi Műszaki Egyetem Technológiai Lapja Tanácsadó Testületének (TTUJOT) munkájában való részvételre. Kinevezése 2024. február 12-től lép hatályba és két évig tart. A TTUJOT egy multidiszciplináris, lektorált kiadvány, amelynek a TTU ad otthont, és minden területről szívesen lát publikálásra érdemes tudományos anyagokat.

Az együttműködés keretein belül 2023/24 2. félévében március elejétől 4 ghánai diák érkezik tanulmányai folytatására, majd április hónapban 3 oktató kolléga látogatja meg az Intézetünket.

A tanulmányút során ellátogattak a Bisa Aberwa Múzeumba (Takoradi), a Ghánai Nemzeti Múzeumba (Accra), valamint olyan kiállítóhelyekre mint az Artists’ Alliance Gallery (alapító: Dr. Ablade Glober), a La Gallery (Patrick Tagoe-Turkson kiállítása), a Nubuke Foundation (Halimatu Iddrisu kiállítása) és a Gallery 1957 (Kelvin Haizel és Larry Amponsah kiállítása). Valamint műtermeket látogattak többek között Peter Amoakonál és Elijah Sofonál.

( Fotó: Eszterházy Egyetem Facebook oldal)