Diákhitel Központ: minden ötödik felsőoktatási hallgató vesz igénybe diákhitelt

Egyetem

Mintegy 270 000 felsőoktatási hallgatóból már minden ötödik igénybe veszi a Diákhitel Központ által nyújtott hallgatói hitelkonstrukciók valamelyikét – közölte Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel.

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a diákhitelek dinamikusan növekvő népszerűségének köszönhetően már több mint 50 000 hallgató rendelkezik diákhitellel.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy az idei slágerterméket a május 1-jétől elérhető, teljesen szabadfelhasználású, maximum félmillió forintos, kamatmentes Diákhitel Pluszt már majdnem 20 000 hallgató igényelte.

A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a hitelfajtát a felvételt követő 1 év után kell elkezdeni törleszteni, miközben a Diákhitel1 és a Diákhitel2 esetén csak a diploma megszerzést követően van törlesztési kötelezettség.
A közleményben Magyar Péter elmondta, már minden harmadik költségtérítéses szakra felvett hallgató él a kamatmentes Diákhitel2 nyújtotta lehetőséggel, ezzel bizonyítja, hogy érdemes tudásba fektetni.

Hozzátette, rendkívül sok diák él az augusztus 15-től már akár havi 150 000 forintig igényelhető, szabad felhasználású Diákhitel1 nyújtotta lehetőséggel is.

A közlemény kitér arra, hogy a 2018-ban bevezetett családi kedvezményeknek, és a hitelbírálat, valamint biztosíték nélkül igényelhető, bármikor ingyenesen előtörleszthető termékeknek köszönhetően a hallgatók között évről évre emelkedik a diákhitelek iránti kereslet.

Magyar Péter emlékeztetett arra, hogy a második gyermek megszületése után az édesanya diákhitelének 50 százalékát, a harmadik gyermek születését követően pedig a teljes diákhitel tartozást elengedi a Diákhitel Központ.

A diákhitelek igénylési folyamata egyszerű, a Diákhitel1 és a Diákhitel2 online igényelhető, ügyfélkapus azonosítással, Neptun rendszeren keresztül, és nincs szükség sem személyes jelenlétre, sem papír alapú dokumentumok benyújtására – mutatott rá a vezérigazgató.

A termékekről a legfontosabb információk elérhetők a www.diakhitel.hu oldalon – közölte a Diákhitel Központ.