Megkezdődtek a nyári diplomaosztók

Egyetem

A Debreceni Egyetem hat karán több mint hétszázan vették kézhez diplomájukat a hétvégén. A rendezvénysorozatot a jogi kar ünnepsége nyitotta.

Nyolcvannyolc jogászdoktort avatott június 19-i diplomaosztó ünnepségén a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, ahol a jogi szakokleveles egészségügyi szakember szakirányú továbbképzés és a jogi szakokleveles gazdasági szakember szakirányú továbbképzés hallgatói is átvehették okleveleiket.

Szabadfalvi József dékán ünnepi beszédében emlékeztetett: száz évvel ezelőtt indult el a debreceni felsőfokú jogászképzés, a jogi kar akkor az egyetem legnagyobb fakultása volt, a jelenlegi oktatók pedig méltó örökösei az iskolateremtő professzorok munkásságának.

A diplomaosztó ünnepségen a végzős joghallgatók alkotókészségének kibontakoztatása, szaktudásának elmélyítése, a tehetség, az egyéni teljesítmény jobb megbecsülése és elismerése céljából, az egyetemi hallgatói időszak egésze alatt nyújtott kiemelkedő tudományos tevékenység elismeréseként négy végzős hallgatónak adták át a kar által alapított Domokos Lajos-díjat.

Emellett a Debreceni Egyetem Rektorának Elismerő Oklevele, a Hallgatói Mozgalomért Emlékplakett, a Hallgatói Önkormányzat Elnökségének Elismerő Oklevele és a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója kitüntetéseket is átnyújtották a kiváló eredményt elért és a közéletben is aktív hallgatóknak.