Jótékonysági vásár

Egyetem

Jótékony célú karácsonyi vásárt rendezett a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány. A bevételéből hátrányos helyzetű családokat támogatnak.

A vásáron óvodás gyermekek, és a debreceni gyermekonkológiai osztályon kezelt kis betegek által készített ajándéktárgyakat értékesítették. A bevétel meghaladta a 268 ezer forintot.

– A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján kezelt kis betegeknek szülők, kórházi pedagógusok és a Flavon dolgozói is segítettek abban, hogy kézműves foglalkozások keretében elkészülhessenek a jótékony célra felajánlott ajándéktárgyak. Emellett még 9 óvoda is hozzájárult felajánlásaival a jótékonysági akcióhoz – mondta el az unideb.hu portálnak Hetey Attiláné, az alapítvány kuratóriumi tagja.

December 3-án az Elméleti tömbben, december 10-én pedig az Élettudományi Épületben lehetett vásárolni a kézműves termékekből, az árusításban az itt tanuló magyar és külföldi orvostanhallgatók is segédkeztek.

A befolyt összegből 10-10 ezer forint értékű, karácsonyi ihletésű élelmiszercsomagot állítottak össze az alapítvány munkatársai, akik december 12-én 12 órakor adják majd át az ajándékokat 31 családnak – akik gyermekét idén kezelték az osztályon – a Belgyógyászati Intézet 2. emeleti oktatótermében.

A jótékonysági akciót támogató óvodák:
Görgey Utcai Óvoda
Ispotály Utcai Óvoda
Kerekerdő Óvoda
Klinikai Óvoda
Liget Óvoda
Martonfalvi Óvoda
Ősz Utcai Óvoda
Szivárvány Óvoda
Táncsics Mihály Utcai Óvoda

unideb.hu