Téli munkarend a Debreceni Egyetemen

Egyetem

A Debreceni Egyetem nem tart téli „szénszünetet”, az intézmény több karán még a két ünnep között is lesz vizsgáztatás.

Az intézmény 14 kara önállóan döntött a két ünnep közötti munkarendről. Vannak olyan karok és intézményi egységek, ahol december 22. és január 4. között előre ütemezetten veszik ki a dolgozók a szabadságukat, ugyanakkor például a Főépületben található DEENK Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtár december 22-én és 23-án, a DEENK Kenézy Élettudományi Könyvtár pedig december 22-23-a mellett december 29-30-án is nyitva tart, hogy ezzel is segítse a hallgatók felkészülését.

A két ünnep között több karon is lesz vizsgáztatás: így a DE Természettudományi és Technológiai Kar, a DE Gazdaságtudományi Kar, valamint a DE Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói adhatnak számot tudásukról. A vizsgaidőszak egyébként december 22-től február 6-ig tart a Debreceni Egyetemen. A debreceni campusokon a kollégiumok nem zárnak be a két ünnep között sem. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a betegellátás a szokott rend szerint történik az ünnepek alatt is.

Az egyes karokon és intézményi egységeknél a két ünnep között érvényes csökkentett üzemeltetési szolgáltatás számottevő megtakarítást nem jelent az intézményben, mivel a fűtést teljesen nem lehet kikapcsolni, illetve mindenhol biztosított lesz az ügyelet és a portaszolgálat, hogy szükség esetén a hallgatók és oktatók bejuthassanak az épületekbe.

unideb.hu