Élen a természettudományokban

Egyetem

A Debreceni Egyetem a 257. helyet szerezte meg a Quacquarelli Symonds természettudományos képzéseket indító intézmények rangsorán.

A Debreceni Egyetem is felkerült a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, a természettudományos képzéseket indító intézmények rangsorára. A 400-as listán a Debreceni Egyetem a 257., az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedig a 321. helyet szerezte meg. A listát a Massachusetts Institute of Technology (MIT) vezeti, amelyet a Harvard és a Cambridge követ.

A természettudományi képzési terület nemzetközi rangsorát négy szempont alapján állították össze: számít a tudományos hírnév, a munkáltatók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, valamint az idézettségre utaló bibliográfiai indikátor (h-index citations) is.

A tudományos hírnév szerinti listában a Debreceni Egyetem a 135. helyen végzett, megelőzve többek között a dublini Trinity College-ot és a leedsi egyetemet. A munkáltatói vélemények alapján összeállított rangsorban az intézmény a 201. helyen áll.

A teljes cikk az Eduline.hu-n olvasható.

unideb.hu