Elfogták a sorozatbetörőket – videó

Rendőrség

A debreceni rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint több megyében is betöréseket követtek el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat V. Lajos és K. István ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2016. november 16. és 2017. január 23. között több debreceni lakásba is betört, amelyekből különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el több millió forint értékben. A bűncselekmények elkövetőinek azonosítása és felkutatása érdekében a nyomozók széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amely eredményre vezetett, a beszerzett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy az elkövetők mindig egy Ford Mondeo típusú gépjárművel menekültek el a helyszínekről.

Egy nyomozó 2017. január 30-án 14 óra körül Debrecenben, a Csapó utcában észrevette a bűncselekményekkel kapcsolatba hozható gépjárművet, amelyben a kapott személyleírásnak megfelelő két férfi utazott. A járőrök megállították a gépkocsit és igazoltatták a benne ülőket, akiket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a rendőrkapitányságra előállítottak.

A 34 és 43 éves férfiakat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A zsadányi lakosok a megalapozott gyanú szerint hat debreceni lakásba törtek be. A rendőrség több, nem csak Debrecenben, hanem Egerben, Hajdúszoboszlón, Tiszafüreden és Nyíregyházán elkövetett betöréseket is vizsgál, amelyek összefüggésbe hozhatóak a gyanúsítottakkal.