Ónos eső – Már sehol sincs érvényben a legmagasabb fokú riasztás

Ország

Tovább mérsékelték az ónos eső miatt kiadott riasztásokat: már sehol sincs érvényben a legmagasabb fokozat, három megyében van még másodfokú riasztás, amely több megye járásaiban és a fővárosban már csak elsőfokú.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez szerda délben eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyében másodfokú, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetések és riasztások vannak érvényben az ónos eső veszélye miatt. Ezeken a területeken várható további ónos csapadék, amelyek miatt csúszóssá válhat az útfelület.

A havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Ezekben a megyékben 12 óra alatt több mint 5 centiméternyi friss hó hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szöveges figyelmeztetésében azt írta: éjjel is az Északi-középhegység vidékén fordulhat még elő a fagyzugos helyeken ónos eső. Csütörtök napközben szinte mindenütt olvadni fog.