Csenyéte

Rendőr nélkül nem mertek bemenni a mentősök a cigánysorra – meghalt a beteg

Helyi hírek Ország

Sajnálatos esetről számolt be közösségi oldalán Kiss István, Csenyéte polgármestere.

A borsodi faluban – amely az ország legszegényebb települése -, a romatelepen fürdés közben rosszul lett egy férfi péntek este. Kihívták a mentőket, de azok csak rendőri kísérettel voltak hajlandóak bemenni a telepre, addig megálltak a szélén.

Mire a rendőrök kiértek – egy szemtanú szerint erre 20-30 percet kellett várni -, a beteg meghalt. A polgármester saját autójában ment a férfiért és vitte a mentőhöz, de ott már csak a halált beálltát tudták megállapítani. A mentősök azt mondták, nem tudták volna megmenteni a beteg életét.

Szétverték a mentőt és majdnem meglincselték a mentősöket a türelmetlen rokonok Nyíregyházán

Kiss István szerint tavaly már történt egy hasonló eset, akkor egy ötéves gyerek halt meg a mentősök késlekedése miatt. A település vezetője feljelentést tesz.

Az Encsi Rendőrkapitányság az Általános Közigazgatási Rendtartás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adat információ nem merült fel”.

Biztonságuk érdekében vártak rendőri segítségre a mentősök a Borsod megyei Csenyétén, amikor egy rosszul lett férfihoz riasztották őket

– derült az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál válaszából, amelyet a hvg.hu-nak küldött.

A szóvivő szerint ugyanis

a mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk.

A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni. “A veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk.” – közölte.

A mentősök visszautasítják a hátrányos megkülönböztetést vádját.

Fotó: Csenyéte, Kossuth utca (Google Maps)

Közzétette: István Kiss – 2020. január 25., szombat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.