A szoboszlói polgármester nem kér Kósa kioktatásából

Helyi hírek

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakciójának a vezetője egy szombati sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy a meghívás ellenére senki nem képviselte Hajdúszoboszló önkormányzatát, ami Kósa szerint előrevetíti az együttműködés nehézségeit.Kósa kifejtette, szeretnék a térséget egységesen fejleszteni, de ebben szerinte Hajdúszoboszló nem partner.

Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere közleményben reagált Kósa Lajos vádjaira:

Elvárjuk, hogy Kósa Lajos megnevezze azt a beruházót, akit Hajdúszoboszló városa akadályozott meg szálloda építésében. Alaptalan kijelentésein túl konkrét tényeket jelöljön meg állításai bizonyítására, miben akadályozta Hajdúszoboszló a két város idegenforgalmi kapcsolatának szorosabbra fűzését? Mint Debrecen egykori polgármesterének milyen elképzelései voltak, hányszor kereste meg ezekkel városunkat.

Mi a Debrecennel történő együttműködésre törekszünk, valljuk, hogy a hozzánk látogató vendégek számára a megyeszékhely is számtalan élményt nyújt. Van javítanivaló nálunk is, de tény, hogy 2016. Hajdúszoboszló eddigi legsikeresebb idegenforgalmi éve volt, sőt az idei esztendő ezt meghaladni látszik. Debrecen a megye és az ország kiemelkedő jelentőségű városa, de idegenforgalma meg sem közelíti Hajdúszoboszlóét, így nem Debrecen országgyűlési képviselőjének – a politikai gyakorlatban eddig szokatlan módon – feladata a sajtón keresztül kioktatni egy másik település vezetőit.

Sóvágó László és Holoda Attila alpolgármester a tájékoztatón azért nem jelent meg, mert akkor épp külföldön tartózkodtak.

Fotó: hajduszoboszlo.eu