Rangos elismerést kapott Debrecen

Helyi hírek

Idén hetedik alkalommal került sor a hazai üzleti célú turizmus legrangosabb díjának, a Business Excellence elismerések átadására. A Business Traveller Hungary magazin kiadója, a Turizmus Kft. által alapított díjat idén két kategóriában is Debrecen hozta el. A hivatás- és üzleti célú utaztatás szakértőiből álló zsűri már 2014-ben is közönségdíjjal értékelte vidéki “Business City” kategóriában a cívisvárost, míg idén Debrecent találta a legjobbnak e kategóriában. Ezzel a város valamennyi üzleti utazásban részt vevő szálláshelyének és szolgáltatóinak szakmai felkészültségét ismerte el.

A díjat Gődény Gábor a VisitDebrecen, Debrecen turizmusfejlesztéssel és városmarketinggel foglalkozó szervezetének vezetője vette át. Szintén rangos elismerésben részesült az IKON étterem, amely a legjobb vidéki étterem kategóriában vitte el a közönségdíjat.

A Business Excellence díjakat tegnap adták át Budapesten, ahol budapesti business hotel, vidéki business hotel, corporate utaztató, hagyományos légitársaság, fapados légitársaság, autókölcsönző, rendezvényhelyszín, vidéki “business city”, és végül, de nem utolsó sorában üzleti telekommunikáció kategóriákban hirdettek nyerteseket.

Ez a rangos elismerés is jelzi, hogy Debrecen a főváros után a legfontosabb hazai üzleti utazási célpont, köszönhetően az egyre élénkebb üzleti életnek, konferenciáknak és egyéb szakmai rendezvényeknek.

A hivatásturizmus jelentős szerepet tölt be Debrecen turisztikai kínálatában. A MICE-szektor, (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions, vagyis értekezletek, jutalomutak, konferenciák, kiállítások) a konferenciaturizmus fejlesztése és annak bővülése a szezonalitás enyhítésén kívül növeli a látogatók és a vendégéjszakák számát a szabadidős turizmusban is. A konferenciára üzleti céllal utazók – amennyiben pozitív élménnyel távoznak – később gyakran visszatérnek a városba. A kereskedelmi szálláshelyek kihasználtsága is tovább növekedik, valamint az ebben a szegmensben tapasztalható – egy főre jutó – legmagasabb költés a városban található egyéb idegenforgalomhoz köthető vállalkozások jövedelmezőségére is kihat.