Február 17-ig adható le az óvodai jelentkezés

Helyi hírek

A köznevelési törvény szerint az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. Az óvodába a gyermek harmadik életévének betöltése után vehető fel. A szülő gyermeke óvodai felvételét, átvételét bármikor kérheti, a gyermekek felvétele folyamatos.

Az óvodai jelentkezéshez JELENTKEZÉSI LAP kitöltése szükséges, melyet bármelyik önkormányzati fenntartású óvodában be lehet szerezni, vagy letölthető a kiemelt linkről. A kitöltött jelentkezési lapot az első helyen megjelölt intézményben kell leadni 2017. február 17-ig.

A szülők szabad intézmény-választási jogukat óvodák esetében is gyakorolhatják. A jelentkezési lapon a szülő 3 óvodát jelölhet meg a 33 önkormányzati fenntartású óvoda közül, amely lehet nem körzetes is. A három megjelölt óvoda egyben a jelentkezési szándék sorrendjét is tükrözi. Férőhely hiánya esetén a szülő által meg nem jelölt óvodába csak akkor vehető fel a gyermek, ha azzal a szülő egyetért. A jelentkezésnél fontos feltüntetni, hogy a választott óvoda körzetes, nem körzetes, vagy nem körzetes, de munkahelyhez közeli intézmény.

Az önkormányzati fenntartású óvodák körzetjegyzéke megtekinthető bármelyik óvodában, illetve letölthető a kiemelt linkről. A Boldogfalva Óvoda székhelyének (4025 Debrecen, Antall József u. 19.) működési köre Debrecen Megyei Jogú Város teljes közigazgatási területére kiterjed.

A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, átvenni, amelynek körzetében lakik, vagy ahol szülője dolgozik. A felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt legkésőbb 2017. március 10-ig. Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik (kötelező felvételt biztosító óvoda).

Az óvoda vezetője a felvétel tárgyában az óvodához eljuttatott felvételi kérelmek alapján hozza meg döntését, melyről írásban értesíti a szülőt. Az áprilisban történő beiratkozáskor a szülő már a felvételről szóló értesítés birtokában íratja be gyermekét a felvételt biztosító óvodába.

Beiratkozáskor abban az óvodában kell a szülőnek megjelennie, ahova felvételt nyert a gyermeke.

A beiratkozás időpontja: 2017. április 26-27., pótbeiratkozás: 2017. május 9., melyről a fenntartó hirdetményt tesz közzé a saját honlapján, valamint közlemény vagy hirdetmény közzétételét kezdeményezi a fenntartásában működő óvoda honlapján, ennek hiányában a helyben szokásos módon.

Az óvodai jogviszony létesítésével kapcsolatban az óvoda vezetője által hozott döntés ellen a szülő a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutástól számított tizenöt napon belül eljárást indíthat. Az eljárást megindító kérelmet Debrecen Megyei Jogú Város jegyzőjének címezve, de a döntést hozó óvoda címére formanyomtatványon kell 1 példányban írásban benyújtani.

Az óvodák nyitva tartási rendje 2017-ben: 

Az óvodák 2017. január 3-tól 2017. július 7-ig, illetve 2017. augusztus 21-től 2017. december 22-ig tartanak nyitva.

Az óvodák 2017. július 10-től 2017. augusztus 18-ig, illetve 2017. december 27-28-29. napokon zárva tartanak.

A 2016/2017-es nevelési évben a nyári ügyeletet az alábbi óvodák látják el:

• Gönczy Pál Utcai Óvoda (Gönczy Pál u. 1-3.)

• Homokkerti Pitypang Óvoda (Szabó Kálmán u. 39.)

• Ifjúság Utcai Óvoda (Ifjúság utca 4.)

• Kuruc Utcai Óvoda (Kuruc utca 16-42.)

• Pósa Utcai Óvoda (Pósa u. 49.)

• Tócóskerti Óvoda (Margit tér 18.)

A téli zárás időpontja:

A téli zárás időszakában, azaz 2017. december 27-28-29. napokon ügyeletet lát el – az előzetes igényfelmérés eredményét figyelembe véve, szükség esetén – az Ifjúság Utcai Óvoda Szoboszlói Úti Tagintézménye (Szoboszlói út 49.).

Beiratkozással kapcsolatos tájékoztató

Nyitvatartással kapcsolatos tájékoztató

Körzetjegyzék

Jelentkezési lap

Formanyomtatvány óvodai jogviszony létesítésével kapcsolatban