Jövőre is minden nap lesz Wizz Air-járat London és Debrecen között

Gazdaság

Bemutatta 2015-ös nyári menetrendjét a Wizz Air, mely a jövő év április elsejétől október végéig lesz érvényes.

A légitársaság honlapján már erre az időszakra is lehet foglalni jegyeket, debreceni indulással. Ebből kiderül, hogy ebben az időszakban is minden nap lesz járat Debrecen és London-Luton között. Mint ismert, a Wizz Air heti három járattal indult 2012-ben a cívisváros és a brit főváros között, majd ezt a nagy sikerre való tekintettel előbb ötre növelték, 2014. március 30-tól pedig már a hét minden napján repülhetünk Londonba. Így lesz ez ősszel és télen is, hiszen a Wizz Air 2014-es téli menetrendjében sem csökkentette járatok számát, maradt a heti hét felszállás.

Az eindhoveni járatok számában sem lesz változás, az egyik indulási napot viszont 2015 napján átteszi a Wizz Air, 2015. március 29-éig csütörtöki és vasárnapi napokon repülhetünk a holland nagyvárosba, azután viszont szerdánként és vasárnaponként. A korábban „szüneteltetett” dortmundi járat nem indul újra 2015 nyarán sem.

„Továbbra is érdekeltek vagyunk Debrecen fejlődésében” – közölte a Dehir.hu érdeklődésére a Wizz Air. „A dortmundi útvonalat kipróbáltuk, de az adott időben nem bizonyult elég népszerűnek. Ha úgy látjuk, hogy megnőtt a kereslet Északnyugat-Németország iránt, vagy amennyiben úgy döntünk, hogy új útvonalat indítunk Debrecenből, időben megtesszük majd a bejelentést.”

„Örülünk a Wizz Air azon döntésének, hogy napi járat marad a londoni” – kommentálta a 2015-ös nyári menetrendet hírportálunknak Herdon István, a debreceni repteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezetője. „A Debrecen-London-járatok nagyon jó kihasználtsággal repülnek. A repülőtér és a Wizz Air között töretlen az együttműködés, velük és más légitársaságokkal is azon dolgozunk, hogy új városok legyenek elérhetők Debrecenből, egyelőre erről azonban konkrétumokat még nem tudok mondani” – tette hozzá.

A debreceni repülőtéren még tart a charterszezon, mint megtudtuk, szinte minden gép tele van, de Herdon István mégsem elégedett maradéktalanul.

„A tavalyihoz képest idén biztosan jobb szezont zárunk majd, de még lennének lehetőségek, örülnék, ha több utazási iroda indítana charterjáratot Debrecenből. Újdonság, hogy idén a szokásosnál hamarabb elkezdtük a tárgyalásokat az irodákkal, ennek eredményeként egyes utazási irodáknak már az őszi katalógusában benne lesznek olyan jövő nyári utak, melyeknél az utasok Debrecenből repülnek majd. Persze a tárgyalásokat folytatjuk, s még bővülni fog majd a charterjáratok kínálata” – nyilatkozta a cégvezető.