Támadni kell a Young Boys ellen

Sport

Az Európa Liga főtáblájáért jutás a tétje a Loki és a svájci Young Boys párharcának.Az első mérkőzésen Bernben a Young Boys 3-1-re legyőzte a Debrecent. A csütörtöki visszavágón egy esetleges 2-0-s győzelemmel továbbjutó lenne a DVSC. A dehir.hu a csapat edzésén Kondás Elemér vezetőedzőt, valamint Szakály Pétert, Bódi Ádámot és Zsidai Lászlót kérdezte az esélyekről.

Kondás Elemér: Én pozitívan látom a dolgokat, ugyanis minden mérkőzésen megvoltak a helyzeteink, ezeket kell jobban, koncentráltabban kihasználni, mert akkor van esélye a csapatnak. Én bízom a csapatban, hogy hazai pályán tud két gólt rúgni. A támadójátékra nagyobb hangsúlyt kell helyezni, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a svájciak jól kontráznak. Lehet, hogy kifogásnak hangzik, de nekünk szokatlan volt a műfüves pálya, persze azt el kell ismerni, hogy a Young Boys keretét technikailag képzett, gyors futballisták alkotják. Nyilván nekünk is gyorsabbaknak kell majd lennünk. A csapatból jelenleg Bouadlára, Mihelicre, Tisza Tiborra sérülés miatt nem számíthatunk, a többiek azonban – jelen állapot szerint – bevethetők. loki2

Szakály Péter: Nincs más lehetőség, támadófocit kell játszanunk. Gólokat kell szereznünk, nyilván ezen leszünk. Valószínű, hogy sokkal támadóbb felfogásban fogunk pályára lépni, mint múlt héten, s bízom benne, hogy meglesz az eredménye. A Young Boys játékosai gyorsak voltak, de ebben benne volt, hogy műfüvön játszottuk a meccset, amit meg is locsoltak előtte. Meglátjuk, hogy füvön is tudnak-e ilyen gyorsan játszani. A pontrúgásokra, amikből a gólokat kaptunk, fel kell készülnünk.
Bódi Ádám: Az idegenben szerzett gól számíthat a visszavágón, bár a harmadik bekapott gólért kár volt, anélkül itthon elég lett volna 1-0-ra nyerni, így most 2-0-ra kellene a továbbjutáshoz. Nehéz lesz, az biztos, de bízom benne, hogy a szurkolóink kilátogatnak majd a Nagyerdei Stadionba, hiszen csak velük sikerülhet a továbbjutás. Valószínűleg a Young Boys a védelemre helyezi majd a hangsúlyt, és kontrákra építenek majd. Ebből veszélyesek, de nekünk mindenképp mennünk kell, támadófocit kell játszanunk, le kell támadnunk őket.
Zsidai László: Úgy érzem, az első mérkőzésen inkább a stabilitásra helyeztük a hangsúlyt, kontrákkal próbáltunk operálni. Hazai pályán előrébb kell kezdenünk a védekezést, így a kapujukhoz is közelebb leszünk, ebből kifolyólag szerintem több helyzetünk lesz. Megpróbáljuk elővenni a tavalyi támadójátékunkat, hogy ledolgozzuk ezt a kétgólos hátrányt.