Boér Gábor lett a Zalaegerszeg vezetőedzője

Sport

Boér Gábort nevezték ki vasárnap a labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszeg vezetőedzőjévé.

A 37 éves trénernek ez lesz az első élvonalbeli munkája, korábban a Békéscsaba és az ETO FC Győr másodosztályú együttesét irányította. Bár június elején kinevezték az ugyancsak másodosztályú Kazincbarcika edzői posztjára, a borsodi klub elengedte a ZTE-hez.

“Megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú csapat kispadját megkapni az első osztályban. Nem titkolom, mindig erre vágytam, ezért kezdtem edzősködni, ide akartam eljutni” – mondta a zalai klub honlapján Boér Gábor.

Hozzátette, Végh Gábor tulajdonos és Sallói István sportigazgató egyértelművé tette, semmi más dolga nincs, mint bizonyítani, hogy kemény munkával egy fiatal magyar edző is sikeres lehet az első osztályban.

“Szeretek fiatal, ambiciózus edzőknek lehetőséget adni, mert a kezdeti lendületük jó hatással lehet a játékosokra és az egész klubra. A tulajdonosunk is szereti az új arcokat, keresi a tehetséget, akár edzőről, akár játékosról van szó” – magyarázta Sallói István.

Elárulta, Boér Gábor tevékenységét a tavalyi szezon óta figyelik, sőt többször is beszélgettek szakmai kérdésekről, mert meggyőző volt számukra a munkája.

“Vázoltuk a következő évekre elképzelt stratégiánkat, amellyel teljes mértékben azonosulni tud. Szeret fiatalokkal is dolgozni, de eredményorientált, így vele építjük fel közösen az új csapatunkat” – nyilatkozta Sallói.

Boér játékosként mindössze hat mérkőzésen lépett pályára a magyar élvonalban, pályafutása során többnyire alacsonyabb osztályokban szerepelt.

A ZTE újoncként hetedik lett az OTP Bank Liga előző idényében, Márton Gábor vezetőedző mégis távozott, és a jövőben a MOL Fehérvár FC szakmai munkáját irányítja.