Ikszelt a Loki Angyalföldön, megszakadt a győzelmi sorozat

Sport

A Loki gól nélküli döntetlent játszott a Vasassal Angyalföldön, a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának keddi nyitómérkőzésén.
OTP Bank Liga, 24. forduló:
Vasas – DVSC-TEVA 0-0
———————
Illovszky Stadion, 1000 néző, v: Németh Á.
kiállítva: Takács (59.)
sárga lap: Novák (7.), Hangya (83.), Ristevski (86.), Pavlov (89.), illetve Takács (9., 59.)

Vasas:
——
Nagy G. – Preklet (Pavlov, 65.), Korcsmár, Debreceni, Hangya – Vida, Ristevski, Müller – Ádám, Novák (Ignatidisz, a szünetben), Remili (Könyves, 74.)

DVSC:
—–
Verpecz – Lázár, Brkovic, Szatmári, Korhut – Jovanovic, Bódi (Varga, 72.), Szakály, Horváth Zs. (Ferenczi, 90.) – Tisza (Kulcsár T., 67.), Takács

A mérkőzés előtt a Vasas külön köszöntötte Ihász Kálmánt a 75., Izsó Ignácot a 60. születésnapja alkalmából.

Az első félidőben többet birtokolták a labdát a vendégek, mégis a hazaiak voltak valamivel veszélyesebbek. A játékrész derekáig Novák kétszer is nagy helyzetbe került, de nem sikerült bevennie a debreceni kaput, míg a Vasas tizenhatosán belül csak egyszer, Debreceni majdnem öngólt érő mentésénél alakult ki némi izgalom. A félidő hajrájában Tisza Tibor remek egyéni megmozdulása okozott veszélyt az angyalföldiek kapuja előtt, de a szünetig nem született gól.

Fordulás után aktívabb lett a DVSC, de a lendület nem tartott sokáig, az 59. percben ugyanis Takács teljesen értelmetlenül kézzel ért a labdához a Vasas tizenhatosán belül. A támadó megkapta a második sárga, s ezzel a piros lapját, így a hajdúsági csapat emberhátrányban folytatta.

A Vasas próbált élni a létszámfölénnyel, de igazán komoly ziccerig nem jutott, ugyanakkor a Debrecen Horváth Zsolt révén eldönthette volna a meccset: a támadó a 80. percben hatalmas helyzetben a kapu fölé emelt, így maradt a döntetlen.