Lopott gépkocsival menekült, vádat emelnek ellene

Rendőrség

A hajdúszoboszlói rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint ellopott egy gépkocsit.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 31 éves Cs. Norberttel szemben.

A nyomozás adatai szerint egy férfi tett bejelentést 2016. június 1-jén 15 óra 16 perckor a rendőrségre arról, hogy aznap a hajnali órákban egy hajdúszoboszlói panzió előtt leparkolt gépkocsijával, amit ismeretlen tettes ellopott. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves helyi lakost, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, valamint elrendelték a Nissan típusú terepjáró körözését.

A helyi körzeti megbízottat 2016. június 2-án 18 óra körül kaptak olyan információt, hogy Hajdúszováton látták azt a Nissant, amit előző nap Hajdúszoboszlón elloptak.

A rendőrök ellenőrizték a környező utakat, amikor meglátták a velük szemben közlekedő körözött gépkocsit. Az egyenruhások hangosbemondón keresztül többször felszólították a sofőrt, hogy álljon meg, ő azonban ennek nem tett eleget. A gépjárművet vezető férfi a 4805-ös számú útról egy földútra kanyarodott, ahol a szántóföldre lesodródott, majd megfordult és elindult a rendőrautók irányába. Az egyik járőr a szolgálati gépkocsiból kiszállt és többször felszólította Cs. Norbertet, hogy álljon meg, aki ekkor gázt adott és a gépjárművel a rendőr irányába hajtott. A járőr az ütközés elkerülése érdekében hátralépett, majd saját élete és testi épsége védelme érdekében egy lövést adott le a menekülő autó jobb első kerekére, amelyet el is talált. A lövés következtében személyi sérülés nem történt. A 31 éves férfi még ekkor sem állt meg, azonban a járművel egy vízelvezető árokban elakadt. A járőrök ekkor Cs. Norbertet elfogták.

A nyomozók Cs. Norbertet kihallgatták, a terepjárót pedig lefoglalták. A bíróság korábban elrendelte a gyanúsított elővezetését a szabadságvesztés-büntetés letöltésének megkezdése miatt, ezért a rendőrök a férfit átadták a büntetés-végrehajtási intézet munkatársainak.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt Cs. Norberttel szemben a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség folytatott eljárást.