Migránsokat kapcsoltak le Bagamérnál

Rendőrség
Egy szabadnapos nyírábrányi határrendész vett észre négy férfit Bagamérban, míg kollégái az úton sétálva egy fiatalkorú fiút, akiket tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt elfogtak.

Egy szabadnapos rendőr 2016. március 12-én 6 óra 45 perckor értesítette kollégáit, hogy Bagamérban, egy buszmegállóban négy feltehetően határsértőt vett észre, akik kérdésére magukat bangladesi állampolgároknak vallották. A férfiak a határrendésznek nem tudták igazolni a Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat. A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség járőrei azonnal kollégájuk segítségére siettek, azonban útközben, a Vámospércs és Bagamér közötti úton megállítottak egy fiatalembert, aki csomagok nélkül Vámospércs irányába gyalogolt. A fiúról a határrendészek megállapították, hogy szintén határsértő lehet, mivel ő sem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik az országban, ezért elfogták.

Ezután a járőrök a bagaméri buszmegállóban lévő négy férfit elfogták és tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt mindannyiukat előállították a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségre. A rendőrök idegenrendészeti eljárást indítottak a fiatalemberek ellen. Meghallgatásaik során a határrendészek azt állapították meg, hogy a férfiak valóban bangladesi, míg a fiatalkorú afgán állampolgár, akik a zöldhatáron keresztül, együtt érkeztek öten az ország területére és útközben nagyon sárosak lettek. A szabálysértők elmondták a határrendészeti kirendeltség munkatársainak, hogy átöltöztek és ruhákat hagytak hátra a határ közelében, nehogy a városban felfigyeljenek rájuk, milyen sárosak. A rendőrök a határsértőket meghallgatásukat követően átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.