Balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről

Rendőrség
A rendőrség vádemelést javasol az ellen a férfi ellen, aki személygépkocsijával nekiütközött a sértett kerékpárjának Debrecenben, majd megállás nélkül továbbhajtott.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy debreceni férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a sértett 2015. május 20-án 16 óra 15 perc körüli időben Debrecenben, az egyik Csapó utcai gyalogátkelőhelyen áttolta a kerékpárját, amikor egy arra közlekedő személygépkocsi nem biztosított elsőbbséget részére és nekiütközött a 23 éves nő kerékpárjának. Az ütközés következtében a bicikli megrongálódott, a személygépkocsi vezetője pedig anélkül, hogy meggyőződött volna arról, történt-e személyi sérülés, megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A Debreceni Rendőrkapitányság járőrei a balesetet követő két órán belül azonosították a gépkocsi sofőrjét B. Józsefet, akit előállítottak a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség a 34 éves helyi lakossal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészség részére.