Megrázó felvételeket osztott meg magáról egy brutálisan összevert magyar nő – volt barátja tehette

Ország

Több mint 14 ezren osztották már meg a miskolci Orosz Bernadett Facebook-bejegyzését, amelyben a nő leírja és fotókkal illusztrálja, hogy milyen brutális támadásnak lett áldozata.

A nő az Indexnek beszélt arról, hogy ugyan az ügyben eljáró nyomozó is arról beszélt a kihallgatás után, hogy „ennyire brutális támadást nő ellen még nem követtek el”, támadóját mégis elengedték. Azért döntött végül a fotók megosztása és a története megírása mellett, mert úgy érezte, nincs más eszköz a kezében.

A szinte felismerhetetlenségig összevert Bernadett szerint támadóját azért engedték el a rendőrök, mert a férfi „bűnbánó magatartást tanúsított.”

Katonai alezredes volt a férfi

A hatgyerekes nő és K. István tavaly októberben jött össze. Orosz Miskolcon él, míg a férfi, aki a nő elmondása szerint egy nyugalmazott katonai alezredes, Sárospatakon élt. Bernadett elmondása szerint K. először idén júniusban, egy családi rendezvényen esett neki.

„Akkor beleverte a fejemet a falba. De úgy voltam vele, hogy sokat ivott, lecsillapodik és minden rendben lesz, de miután hazaértünk, folytatta”

– mondta erről Orosz, aki beszélt arról is, hogy a szomszédok ki is hívták rájuk a rendőröket, de ő nem tett feljelentést.

Augusztusban kiderült, hogy K.-nak van még egy kapcsolata, a nő meg akart vele szakítani minden kapcsolatot, letiltotta az interneten is. Augusztus 9-én hajnalban Orosz elmondása szerint K. megjelent a háznál, előbb csak pofonokat adott neki, majd a házban lévő életlen szamurájkardra utalva mondta, hogy azzal vágná el a torkát, hogy másé se legyen.

Magas rangú katonát nem érdemes feljelenteni

A bántalmazásból ekkor sem lett eljárás, annak ellenére sem, hogy egy orvosi vizsgálaton kiderült, hogy az ütésektől Orosz dobhártyája is beszakadt.

„A rangjára hivatkozva azt ismételgette, hogy amennyiben megteszem én fogok pórul járni. Önámítás. Úgy gondoltam, hogy jobb egy barát, mint egy ellenség”.

A legutóbbi támadás múlt szombaton, egy szállodai szobában történt Bujákon, mert K. azt hitte, hogy a nő azért vonult vissza a szobába, hogy mással beszélhessen. Bernadett sokáig hiába kiabált segítségért, a recepciós csak később hallotta meg a második emeleten zajló bántalmazást. Ekkor Orosz elmondása szerint a férfi katonatársai törték be az ajtót. A nőt ekkor kórházba szállították, és az intézmény hivatalból feljelentést tett.

A lapnak a rendőrség megerősítette, hogy az ügyben büntetőeljárás folyik, arra viszont nem válaszoltak, hogy a bántalmazással kapcsolatban őrizetbe vettek-e bárkit. A nő elmondása szerint a szombati eset után távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították.

„Nem vagyunk élettársak, nincs közös lakcímünk, de még csak egy városban sem élünk, ezért nem segíthetnek”

– mondta erről.