Koronavírus: tovább romlott a helyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Helyi hírek
Koronavírus

Újabb 219 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ezzel az összes megyei fertőzött száma 20 583-ra emelkedett.

4668 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 419 182  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 123 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 795 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 317 899  fő, az aktív fertőzöttek száma 86 488 fő. 5027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 451-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 521 283 fő kapott oltást, közülük 240 622 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk. A háziorvosok jelenleg is végzik az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség.

A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával. Csütörtökön újabb AstraZeneca és Moderna szállítmány érkezett.

A kormány – tekintettel a járvány újabb felszálló ágára – meghosszabbította a jelenleg hatályban lévő védelmi intézkedéseket március15-ig – írja a koronavirus.gov.hu.

Orbán Viktor péntek reggeli interjújában elmondta, a járványhelyzet drámaian romlik, ezért újra azt a számot kell nézni, hogy hány üres ágyunk van és hány kórházi ágy van felszerelve lélegeztetőgéppel, mert a szakértők egyetértenek abban, hogy a következő két hétben drasztikusan nőhet a megbetegedések száma.

Orbán: „Emelt szintű készültséget rendeltem el a magyar kórházakban”