James Corden könnyek közt búcsúzott a PaleyFest-en, Los Angelesben

Világ

James Corden-rajongók számára a jó hír az, hogy a búcsú nem végleges, csupán a The Late Late Show ér véget Április 27-én, kilenc nagyon-nagyon sikeres évad után, a CBS csatornán Amerikában. James Corden most pihen, de tervezi, hogy a jövőben újra visszatér a képernyőkre. Vagy a színpadra. Addig is bölcs tanácsokat oszt a hozzá fordulóknak – exluzív helyszíni riport.

Néhány héttel az Oscar után újabb nagy eseménynek adott otthont a 3,300 fős Dolby Színház Los Angeles szívében. Az öt napos grandiózus televíziós fesztiválon exluzív, vetítésekkel egybekötött közönségtalálkozókon vehetett részt a közönség és a szakma. Olyan – Magyarországon is ismert és nézett – sorozatok mint a Grace klinika, a Mandalorian, az Abbott Általános Iskola (Abbot Elementary),  a Sárga dzsekik (Yellowjackets), a Yellowstone, A csodálatos Mrs. Maisel (The Marvelous Mrs. Maisel) szerepeltek a kínálatban és a fesztivál James Corden leköszönését szánta a nagy dobásnak. A terv bejött – a hatalmas színházterem majdnem színültig megtelt  rajongókkal, újságírókkal és Emmy-tagokkal a Paley Fest utolsó előtti napján.  A mindig vicces James Corden pedig ezúttal inkább a könnyeivel küzdött, mintsem a megzabolázhatatlan humorával, bár szerencsére így sem hagyta a közönséget derült és vicces pillanatok nélkül.

“Ha visszatekintenél a 15 évvel ezelőtti önmagadra, akkor mit mondanál magadnak?” – kérdezte záró kérdésként az est közel sem kevésbé ismert moderátora, a Totál szívás (Breaking Bad) Emmy-díjas főszereplője, Bryan Cranston. “Azt, hogy haladj tovább ezen az úton és higgy benne, mert valóra fog válni az álmod –  válaszolta szentimentális hangon James Corden, majd méltatni kezdte a stábot – “nem ment volna a dolog, ha nem áll mögöttem egy csodálatos csapat.”

A sztár ezt megelőzően elmondta, hogy sosem gondolta volna, hogy a show valaha is komoly érdeklődést váltana ki a közönségből és arra számított, hogy alacsony lesz a nézettsége. A beszélgetős, klippikkel tarkított esten a showman mellett részt vett a műsor két producere, Ben Winston és Rob Crabbe is. “Olyan sikeresen szeretnénk abbahagyni, amilyen sikeresen kezdődött ez a történet” – válaszolt a show lezárására vonatkozó kérdésre Crabbe. „Természetellenes érzés eltávolodni valamitől, amit annyira szeretsz” – tette hozz Corden.

„Szerintem nagyon fontos az, hogy a dolgok hogyan érnek véget.”

A nagy érzelmi amplitúdón mozgó estén James Corden és a két producer átesett a “hóhér akasztásán” is, amikor a show egyik ismert elemét – a mondj igazat vagy egyél brutálisat – ezúttal őket érte utol. A Late Late Show ismert játéka volt, amikor egy-egy világsztár leült James Cordennel “vacsorázni” és bármit kérdezhettek egymástól. Aki nem akart válaszolni, az válogatott “ínyencségekből” kellett, hogy egyen. Ilyenkor mindig be volt készítve a híres “hányás vödör” is, hiszen a gyomorfogató ételek gyakran kívánkoztak ki a sztárokból, akik nem voltak hajlandóak válaszolni a kínos kérdésekre. James Cordennek ezúttal az a kérdés jutott, hogy a jól ismert “car pool” éneklései során (amikor a showman együtt énekelt a kocsiban egy világsztárral), ki volt a leggyengébb hangú előadó. Corden inkább választotta a “vérpudingos halszem tűzdeltet”, mint azt, hogy megválaszolja a kérdést… azonnal nyúlt is a vödör után….

A közönség kérdéseire is készséggel válaszolt a sztár. Amikor egy fiatal lány azt kérdezte tőle, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy kis idő múlva az ő pozíciójába kerüljön, arra azt választolta: “Uhm… hát.. ezt azért annyira nem nehéz elérni… mivel jelenleg most munkanélküli vagyok…” – így csillogtatva meg szokásos humorát. De aztán komolyra fordítva a szót, hasznos tanácsokkal látta el a kérdezőt, arra biztatva, hogy aki hisz az álmaiban és nem adja fel, annak biztos, hogy sikerülni fog, amit elképzelt.

James Corden végezetül maga számára is levonta a konzekvenciát. “Nagyon fontos lesz levegőt venni most és egy percet saját magamra szánni… Nem tudom felfogni, mit tett velem ez a nyolc év, és  hogyan változtatott meg. Ha van eszem, akkor most megpróbálom kiélvezni a csendet, mert nyolc éve nagyon zajos körülöttem a világ.” Visszatérésével kapcsolatban azonban mindenkit megnyugtatott: “ Viszont nagyon dühös lennék magamra, ha a következő egy-másfél évben nem lépnék színpadra vagy nem jelentkeznék valami újdonsággal.”

– Vida Virág –