Újabb Tesla landolt egy családi ház medencéjében

Világ

Még nincs két hete, hogy egy különös balesetben egy Tesla áttörte egy családi ház kerítését és elsüllyedt a medencében. Most megismétlődött a szokatlan baleset. Ezúttal sajnos tragédiával végződött.

Becsapódott egy Tesla egy kalifornia medencébe

Január 10-én Los Angeles Pasadena nevű városrészében egy fehér Tesla áttört egy téglafalat és egy család medencéjében kötött ki. A három utas, köztük egy 4 éves gyermek, szerencsére sértetlenül úszta meg a baleset. Akkor a nyomozás azzal zárult, hogy az autó nem automata vezetés üzemmódban volt, hanem a sofőr hibázott.

Kérdéseket vethet fel azonban, hogy hogyan ismétlődhetett meg a szokatlan baleset mindössze tizenkét nappal később, amelyben ezúttal a sofőr életét vesztette.

A baleset Kalifornia északi részén, San Rafael-ben történt. A rendőrség egyelőre nem tudott információt adni arról, hogy az autó önvezető üzemmódban volt-e. A balesetben szerencsétlenül járt nő nem volt bekötve – a képek alapján a fejével áttörte a szélvédőt.

A Tesláknak nem kezdődött jól az új év, ez a harmadik súlyos Tesla-baleset Kaliforniában, amelyről beszámolt az amerikai sajtó. Január harmadikán Devil’s Slide-nál egy családdal zuhant a mélybe egy Tesla. Akkor csodával határos módon -ha súlyos sérülésekkel is -, de mindenki túlélte a balesetet.

– Vida Virág –