Öngyilkos lett a Los Angeles-i tömeggyilkos

Világ

Egy kisbuszban talált rá a Los Angeles-i rendőrség vasárnap Huu Can Tran holttestére Los Angeles Torrence nevű városrészében. A 72 éves elkövető önkezével vetett véget életének – számolt be számos amerikai hírforrás vasárnap este Los Angelesben.

Az LAPD az első felhívások szerint egy 30-50 év közötti ázsiai férfit keresett, aki kék skandináv mintás sapkát viselt a merényletkor. A rendőrség a férfit összefüggésbe hozta egy másik szombati esettel, ahol szerencsére sikerült őt megakadályozni a további vérontásban. Az LAPD egy fehér kisteherautót is keresett, amellyel a szemtanúk szerint az elkövetkező elmenekült.

A Los Angeles-i Monterey Park nagyrészt ázsiaiak lakta városrészében éppen a kínai újévet a Lunar New Year-t ünnepelték egy utcai fesztiválon szombaton, a mészárlás estéjén, amelynek része volt egy esti táncos program is az egyik helyi táncteremben. Az elkövető ide rontott be, tüzet nyitott – több, mint húsz áldozatot szedve, amelyből tízen a helyszínen életüket vesztették.

A rendőrség nagy erőkkel nyomozott az elkövetkező után, majd a SWAT különleges osztag találta meg vasárnap a fehér kisbuszt Torrance városrészben. Néhány órányi helyszínelés után a rendőrség tájékoztatta a médiát, hogy bizonyítékokat találtak a helyszínen arra, hogy valóban a mészárlásért felelős elkövetkező holttestére bukkantak rá.
Los Angeles történetében ez volt az egyik legsúlyosabb tömegmészárlás.

 

– Vida Virág –