Fesztivált kellett megszakítani a vihar miatt Hajdúböszörményben

Uncategorized

Fákat döntött ki a vihar, pincéket öntött el a víz szombaton késő este Hajdúböszörményben, ahol egy fesztivált is meg kellett szakítani a zord időjárás miatt – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Kelemen-Madai Petra tűzoltó hadnagy tájékoztatása szerint főként úttestre dőlt fák, villanyvezetékre, épületekre szakadt faágak eltávolításához riasztották a hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltókat.

A Fekete Péter utcában egy közel nyolcméteres fa dőlt rá egy családi házra, de személyi sérülés nem történt. Emellett több lakóház pincéjéből kellett eltávolítani a nagy mennyiségben összegyűlt esővizet. A helyszínen késő estig dolgoztak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán – fűzte hozzá.

A zord időjárás miatt a Vásártér utcán tartott fesztivált is meg kellett szakítani. A rendezvény szervezői a biztonsági tervnek megfelelően kiürítették a területet, személyi sérülés nem történt. A fesztiválozókat a közeli sportcsarnokba irányították, a városi önkormányzat pedig ásványvizet biztosított a közel 400 ember számára – ismertette a katasztrófavédelmi szóvivő.