US Open: Fucsovics és Marozsán is búcsúzott

Sport

 Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is búcsúzott a New York-i amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójának szerdai játéknapján.

A világranglistán 57. Fucsovics mindössze négy gémet nyert az ausztrál Rinky Hijikata (110.) ellen, aki két óra alatt, három szettben győzött. A magyar szövetség közösségi oldala alapján a magyar teniszező  a meccs után azt nyilatkozta, hogy csak egy-egy labdamenetre tudott felpörögni, ám utána nem úgy működött a teste, ahogy ő akarta.

A 92. helyen rangsorolt Marozsán ugyan az első játszmát megnyerte Adrian Mannarino (35.) ellen, de a folytatásban 35 éves ellenfele irányított. A második szettben is a 23 éves magyar kezdett jobban, elvette Mannarino adogatását, a rutinos franciának azonban feljavult a játéka, a következő gémben egyenlített, majd ismét elvette Marozsán adogatását és nem sokkal később 6:3-mal egyenlített. A következő felvonást szoros küzdelemben, az utolsót viszont simán nyerte Mannarino, így egyéniben már nincs versenyben magyar játékos az év utolsó Grand Slam-tornáján.

“Úgy érzem, a harmadik szett közepéig magas szinten teniszeztem, Mannarinónak nehéz dolga volt, de ott 3:3-nál elbuktam az adogatásomat – ez volt az a pont, ahol megtört a lendületem. Akkor kezdett ő is jobban beleállni a mérkőzése, feljavult a játéka, úgy is mondhatom: beindult a francia gyorsvonat.” – mondta a menedzsmentje által kiadott tájékoztatásban Marozsán.

“Valahol fáj, hogy nem nyertem, de kihoztam magamból, amit a jelenlegi körülmények között tudtam” – utalt combsérülésére a Hajdúszoboszló SE sportolója, majd megjegyezte: “azért nagyjából ez volt a találkozó reális végkimenetele.”

Párosban az ausztrál Alexei Popyrinnel induló Fucsovics mellett Bondár Anna és Babos Tímea kettőse érdekelt.

Eredmények:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Rinky Hijikata (ausztrál)-Fucsovics Márton 6:1, 6:2, 6:1
Adrian Mannarino (francia, 22.)-Marozsán Fábián 3:6, 6:3, 6:4, 6:1

(MTI)