„Buzi franciák, bonjour”, „Cristiano homosexual” – közzétette az MLSZ, hogy miért büntetett az UEFA

Sport

Az UEFA három zárt kapus meccsre büntette meg a magyar csapatot a szurkolók miatt, most a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közölt a honlapján részleteket a döntésről.

Az UEFA-nak három meccs kapcsán a következőkkel volt kifogása:

– a Magyarország-Portugália meccsen egy “Anti-LMBTQ” molinó többszöri felmutatása és a “Cristiano homosexual” rigmus többszöri skandálását kifogásolták.

– A magyar-francia meccsen egy a Black Lives Matters-mozgalomhoz kapcsolódó, térdelést elutasító molinót mutatta fel többször is a szurkolók, valamint a “Bonjour, buzi franciák” többszöri skandálását nehezményezte az európai focis szervezet.

– A Németország-Magyarország mérkőzésen az “LMBT? Nein, Danke” molinót és a “Deutschland, Deutschland homosexual” rigmus többszöri elhangzását (a himnusz alatt is) kifogásolták.

“Buzi németek” – Megérkeztek a magyar ultrák Münchenbe

Az UEFA 2021. július 9-én megküldte a szövetségnek, később pedig nyilvánosságra hozta az összevont eljárásban hozott döntést, mely szerint
– 3 soron következő, UEFA versenysorozatban tartott hazai mérkőzésen zárt kaput rendel el, melyből a 3. mérkőzésre vonatkozó korlátozást 2 évre felfüggeszti;
– elrendeli a zárt kapus mérkőzéseken az „EqualGame” logó kihelyezését;
– 100.000 euró pénzbüntetést szab ki a szövetségre.

A 2021. őszi vb-selejtező mérkőzések nem számítanak UEFA-versenysorozatnak.