Női vízilabda világliga – A hollandok sikerével csoportelső a magyar válogatott

Sport

Mivel a holland csapat pénteken egy góllal legyőzte a világbajnoki ezüstérmes spanyolokat a világliga európai selejtezőjének budapesti buboréktornáján, eldőlt, hogy a magyar válogatott végez a csoport élén.

A Tüskeuszodában – ahol a magyarok 20.30-tól a görögökkel játszanak felkészülési mérkőzést – a világliga keretein belül szombaton még egy holland-orosz találkozót rendeznek.

Női világliga, európai selejtező:
Hollandia-Spanyolország 12-11 (2-1, 4-5, 3-4, 3-1)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Magyarország 16 pont/6 mérkőzés, 2. (és továbbjutott) Spanyolország 14/6, 3. Görögország 9/6, 4. Hollandia 8/5, 5. Olaszország 7/6, 6. Oroszország 6/5, 7. Franciaország 0/6

A további program:szombaton játsszák:
Hollandia-Oroszország 18.00

A világliga európai selejtezőjében hét csapat érintett, és a kiírás értelmében mindegyik hat mérkőzést játszott volna: hármat otthon, hármat idegenben. A pandémia miatt azonban az európai selejtezők tavaly félbeszakadtak, és a halasztások után buboréktorna vált szükségessé, melynek Budapest lett a házigazdája.

Mivel az olaszok és a franciák nem utaztak el a magyar fővárosba, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntése értelmében ellenfeleik játék nélkül, 5-0-val nyerték meg az ellenük függőben maradt mérkőzéseiket.

Bíró Attila szövetségi kapitány időközben olimpiai kvalifikációhoz jutó magyar válogatottjának ezért a budapesti tornán már nem kell selejtezőt játszania. A sorozatban addig is élen álló együttes így 16 ponttal az első helyen zár, és biztosan ott lesz nyolcas szuperdöntőben, amelyet a tervek szerint a nyáron Oroszországban rendeznek meg.

(MTI)