Loki: váratlan hazai vereség a Pécstől

Sport

A találkozó előtt nyeretlen Pécs nagy meglepetésre 2-0-ra győzött a címvédő Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának első szombati mérkőzésén.

A PMFC ezt megelőzően legutóbb május 10-én nyert mérkőzést az NB I-ben, a DVSC ebben a szezonban hazai környezetben eddig százszázalékos volt, s még gólt sem kapott.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
DVSC-TEVA – PMFC-Matias 0-2 (0-0)
———————————
Debrecen, 2600 néző, v: Erdős
gólszerzők: Mohl (55.), Pölöskey (92.)
sárga lap: Máté (43.), Novakovic (54.), illetve Nagy J. (57.)

DVSC-TEVA:
———-
Novakovic – Jovanovic, Máté, Morozov (Volas, 76.), Korhut – Bódi, Varga, Vadnai, Ferenczi J. (Szakály P., a szünetben) – Kulcsár (Tisza, 63.), Seydi

PMFC-Matias:
————-
Poleksic – Nagy J., Balogh B., Romic, Uzoma – Kővári, Horváth A., Szatmári (Pölöskey P., 70.), Márkvárt (Causic, 93.), Mohl – Frőhlich (Heffler N., 84.)

Az első félidőben kiegyenlített küzdelmet láthatott a Nagyerdei Stadion közönsége, a gólszerzéshez a hazaiak kerültek először közel, a 17. percben ugyanis kapufáig jutottak. A pécsiek alig negyedóra múlva csaknem megszerezték a vezetést, Máté azonban a gólvonalról tisztázott, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

Fordulás után tíz perc sem telt el, amikor tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, a büntetőt pedig Mohl magabiztosan értékesítette. A játék képe innentől kezdve megváltozott, a Pécs a védekezésre és az eredmény tartására ügyelt, míg a DVSC az egyenlítés érdekében mozgósított nagy erőket. A hazaiak nem jártak sikerrel, sőt, a ráadásban a vendégek egy ellentámadásból újfent betaláltak.