Elítélte a Miskolci Törvényszék a gyámügyi ügyintézőt halálosan megfenyegető férfit

Rendőrség

Nem jogerősen 1 év 10 hónap – végrehajtásában 4 év próbaidőre – felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte tárgyalás mellőzésével a Szerencsi Járásbíróság azt a férfit, aki azzal fenyegetett meg egy gyámügyi ügyintézőt, hogy megöli – közölte a Miskolci Törvényszék kedden az MTI-vel.

Azt írták, a vádlott fenyegetően lépett fel a gyámügyi dolgozókkal szemben, mert gyermekeit nevelőszülőknél helyezték el. A négy kiskorú azért került a gyámhatóság védelme alá, mert a gyerekek sem óvodába, sem iskolába nem jártak, és lakhatási körülményeik sem voltak megfelelők.

A férfi 2023 júniusában bement egy borsodi kistelepülés Családsegítő Szolgálatához és az ott dolgozó emberrel közölte, ha rövid időn belül nem történik másik intézkedés gyermekei ügyében, megkeresi az eljáró ügyintézőt, és rágyújtja a házát.

Egy hónappal később telefonon felhívta a másik településen szolgálatot teljesítő gyámügyi ügyintézőt azzal, hogy mindenkit meg fog ölni, személyesen bemegy hozzá, és az asztalt rá fogja borítani. A fenyegetést követően meg is jelent az irodában, ahol a közfeladatot ellátó személlyel ingerülten üvöltözött. A vádlott magatartásának rendőri intézkedés vetett véget.

A bíróság a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek.