A sínekre hajtott egy férfi Hatvanban

Rendőrség

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a vasúti átjáróban – mielőtt abból kiért volna – a sínekre kanyarodott.

A vád szerint a sofőr 2023 januárjában a reggeli órákban esős időben Hatvan belterületén haladt autójával. A férfi úticélja Eger volt, ahová KRESZ vizsgára vitte fiát.  Az út során a vádlott egy vasúti átjáróhoz ért, amin megkezdte az átkelést, azonban azt figyelmetlenül hajtotta végre, így még mielőtt elhagyta volna a vasúti átkelőt balra fordult kocsijával és ráhajtott a sínekre. Azon még kb. 10 métert haladt majd elakadt úgy, hogy azon a vasúti közlekedést ellehetetlenítette.

A vádlott járműve két órán át akadályt képezett a vasúti pályán, így a forgalmas Gödöllő – Budapest-Keleti pályaudvar közötti szakaszon több vonat részlegesen kimaradt, több pedig összesen 235 percet késett. A baleset időpontjában jellemzően 100%, vagy afeletti a vonatok kihasználtsága, így az érintett esemény legalább 1000 utast érintett.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfit a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel, valamint közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásának vétségével vádolja. A vádiratban a figyelmetlen vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült.