Bíróság, kalapács

Egri kábítószerkereskedők ellen emelt vádat sz ügyészség

Rendőrség

A Heves Vármegyei Főügyészség vádat emelt több férfi ellen, akik éveken át adták- vették és részben fogyasztották is az amfetamint, valamint a marihuánát.

A vád szerint az ügy elsőrendű vádlottja maga is kábítószer fogyasztó. Ugyanakkor 2019 januárjától 2021 júliusának végéig – az őrizetbe vételéig – Eger területén, illetve az egri tartózkodási helyén kábítószert is értékesített, illetve adott át fogyasztás céljából több személynek.

A férfi az amfetamint a 2021 július hónapot megelőző időszakban részben egyik vádlott-társától vásárolta meg Gyöngyösön illetve annak közelében az M3 autópálya egyik autós pihenőjében. A marihuánát pedig 2021 júliusát megelőző két évben más vármegyéből vásárolta egy másik vádlott-társa közreműködésével.

Az elsőrendű vádlottnak a kábítószer értékesítésből összesen legkevesebb 1.712.000 forint bevétele származott. Őt és beszerzési forrásaként szolgáló másik két férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja az ügyészség. Az elsőrendű vádlottal vonatkozásában a bűncselekmény minősített esete – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette – a vád tárgya.

Az ügy negyedik vádlottja csak saját fogyasztásra vásárolt legalább egy éven keresztül amfetamint és marihuánát az elsőrendű vádlottól. Őt a vármegyei főügyészség kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A Heves Vármegyei Főügyészség a vádiratában mértékes indítványt is tett arra az esetre, ha a vádlottak a bíróság előkészítő ülésén beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Az elsőrendű vádlottal esetében – aki jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll – a főügyészség hét év hat hónap szabadságvesztés és nyolc év közügyektől eltiltás kiszabását, emellett 1.712.000,- forint erejéig vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.