Orruknál fogva vezette áldozatait a notórius csaló Egerben

Rendőrség

Kiugróan magas hozam ígéretével szédített többeket az a 69 éves nő, aki már nem először követett el hasonló bűncselekményeket. Vele szemben az Egri Járási Ügyészség emelt vádat folytatólagosan és üzletszerűen, jelentős, illetve nagyobb értékre elkövetett többrendbeli csalás bűntette miatt.

A vádirat szerint a nyugdíjas korú csaló 2017 nyarán tett ígéretet Egerben egy ismerősének arra, hogy a pénzét egy – általa kitalált – Péter utónevű bankszakember közreműködésével befekteti, adott esetben akár meg is duplázza. A sértett ennek reményében az elkövetkező egy év során összesen több mint hétmillió forintot adott át a nőnek, aki azt befektetés helyett folyamatosan csak költötte. Annak érdekében, hogy a csalást leplezze, és további összegekhez jusson, a vádlott azt állította, hogy a brókernél lévő pénz uzsorásokhoz került, akiktől csak újabb anyagi források biztosításával lehet azt visszaszerezni és kamatoztatni.

A terhelt ebben az időszakban hasonló hazugságokkal másokat is megtévesztett a hevesi megyeszékhelyen. Ennek réven további, tízmillió forintot meghaladó összegű készpénzhez jutott azt követően, hogy felbátorodva végül akár milliárdos nagyságrendű nyereség hamis ígéretével hitegette a naiv sértetteket.

A nő csalás bűntette miatt korábban már két ízben állt bíróság előtt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság mindkét alkalommal végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki vele szemben.

Az Egri Járási Ügyészség most – előéletére is figyelemmel – azt indítványozta a vádiratában, hogy a járásbíróság az előkészítő ülésen ítélje 6 év börtönre a beismerésben lévő elkövetőt, emellett rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetéseinek a végrehajtását, valamint a sértettek kárát térítse meg.