Újabb drogterjesztőt fogtak el, több millió forintot érő vagyontárgyat foglaltak le

Rendőrség

Egy tavaly indult nyomozás gyanúsítottjainak számát bővítették a ceglédi nyomozók. Kábítószer-kereskedelem a gyanú.

Egy, azóta letartóztatott, Bag és Hatvan térségében kábítószert terjesztő, 45 éves bagi férfit fogtak el a rendőrök 2021. június 9-én. Annak kiderítése is rájuk várt, hogy a férfi honnan szerezte be a tovább adott szert. Ezt a feladatot is kipipálhatják immár, mivel a nyomozás következő fejezetéhez érkezve újabb eredményes műveletet könyvelhettek el a ceglédi nyomozók.

A Pest megyei felderítőkkel és kábítószerkereső kutyával kiegészült realizálást 2021. június 22-én reggelre időzítették. Négy településen zajlott az akció, turai házából a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével állították elő a 40 éves N. Róbertet. Három másik gyanúsítottért Ecsédre, Hévízgyörkre és Kartalra kellett menni, közülük kettőt gyanúsítottak meg kábítószer birtoklása vétségével, mivel gyorstesztjük pozitív eredményt hozott és egyiküknél kábítószergyanús anyaggal szennyezett alufólia is alátámasztotta a szerfogyasztást.

N. Róbert turai otthonában hosszasan időztek a bűnügyi technikusok és a nyomozók. A vagyon-visszaszerzés biztosítása érdekében mobiltelefonokat, ékszereket, több száz eurót, prémium kategóriás karórát, nagy képernyős televíziókat, valamint vagyont érő bútorokat foglaltak le, amelyek értéke több millió, bűnös úton szerzett forintot képvisel.

Kihallgatásakor N. Róbert nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen – amely szerint kb. 1,5 éven keresztül, rendszeresen árult 45 éves bagi ismerősének „kristály” fantázianevű kábítószert – panaszt tett. A felderítő munka felfedte, 700-800 gramm drog cserélt közöttük gazdát a közel 18 hónap alatt, a 4000 Ft/gramm áron árusított szerből N. Róbert több millió forintot kaszált.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett N. Róberttel szemben, egyben kezdeményezték letartóztatását.