Terheléses támadást indított egy egri férfi

Rendőrség

Ismeretlen személy 2020. szeptember 27-én a Médiaszolgáltatás-támogató Vagyonkezelő Alap (MTVA) által üzemeltetett weboldalakat kiszolgáló szerverek ellen sikeres túlterheléses támadást indított. Az úgynevezett DDoS támadás végrehajtásához az elkövető egy fertőzött számítógépekből álló botnet hálózatot vett igénybe, és a forgalom mesterséges növelése által olyan mértékben terhelte túl a rendszert, hogy emiatt az MTVA több szolgáltatása is időlegesen elérhetetlenné vált.

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya nyomozást indított információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanúja miatt.

Az eljárás során a kibernyomozók elkövetőként azonosították B. Dénes 44 éves egri lakost, aki már nem először került a rendőrség látókörébe különböző kiberbűncselekmények elkövetése miatt. A nyomozók 2021. május 4-én hajnalban egy összehangolt akció keretében kutatást tartottak otthonában, ami során számos, az elkövetéshez használt informatikai eszközt foglaltak le, illetve gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetése miatt.