A budapesti rendőrök vért adtak

Rendőrség

A kétnapos véradáson összesen 194 hivatásos rendőr és rendőrségi munkatárs vett részt. Ebben az évben a BRFK közel 440 liter vért adott.

A rendőrök szolgálati feladataik mellett a veszélyhelyzetben is elkötelezettek a véradás mellett. Idén már ez volt a hatodik alkalom, amikor vért adtak.

A társadalmi felelősségvállalás keretében a BRFK állományából összesen 194-en vettek részt a véradáson 2020. november 11-én és 12-én a Teve utcai Rendőrpalotában.

A felhívás eljutott az Országos Kórház-főparancsnoki Támogató Törzshöz, valamint az ország különböző pontjain szolgálatot teljesítő kórházparancsnokokhoz és kórházsegédekhez is, akik közül többen csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az állománnyal együtt adott vért dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, országos kórházfőparancsnok, dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, Gál Kristóf r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője és Fülöp Gergely r. őrnagy, a BRFK Kommunikációs Osztályának vezetője.

Ebben az évben összesen 978 budapesti rendőr, közel 440 liter vért adott, amellyel szükség esetén közel 3 ezer ember élete is megmenthető.

Plazmadonornak jelentkezett tizennégy rendőr, akik már meggyógyultak a COVID-19 fertőzésből; vérplazmájukkal az új koronavírus miatt súlyos állapotban lévő betegeken segíthetnek.

A Magyar Vöröskereszt és a Budapesti Rendőr-főkapitányság több éve tartó együttműködésének köszönhetően évente többször is tartanak véradónapot a Rendőrségi Igazgatási Központ épületében. ​