Tetten érték az orvhalászokat

Rendőrség
A hajdúnánási rendőrök orvhalászat vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást két polgári férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint egy helyi halgazdaság ellenőrei tettek bejelentést 2016. július 13-án 10 óra körül a rendőrségre arról, hogy a Folyás külterületén lévő Bivalyi halastónál orvhalászaton értek tetten két férfit, akiket visszatartanak. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a 25 és a 26 éves férfiak engedély nélkül a halastóból kihalásztak 64 kilogramm pontyot és 3 kilogramm busát. G. Istvánt és N. Attilát a rendőrök elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Polgári Rendőrőrsre előállították. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a polgári lakosokat, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. A rendőrök az orvhalászathoz használt eszközöket lefoglalták.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Polgári Rendőrőrs a gyanúsítottak ellen orvhalászat vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. július 14-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészség részére megküldte.