Közösen a külterületen élők biztonságáért

Rendőrség
Munkaértekezletet tartottak a debreceni rendőrök és egy református egyházközösség tagjai a tanyán élők biztonsága érdekében.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai 2016. június 7-én 14 órától a Debrecen – Nagycsere – Halápi Református Misszió Egyházközösség lelkészének felkérésére munkaértekezleten vettek részt a Nagycserei Református imaházban.

Az értekezlet témája a nagycserei és halápi külterületi tanyavilágban élő emberek biztonsága, a sérelmükre elkövetett jogsértések megelőzése, visszaszorítása, továbbá az idős és beteg emberek segítése és támogatása. A jelenlévők értékelték a különböző szervezetek közötti együttműködést, az elmúlt időszakban a külterületeken élők életminőségének javítása érdekében szervezett akciókat, tanya bejárásokat és külterületi ellenőrzéseket. A megbeszélésnek a fő célja az elmúlt időszak tapasztalatainak megvitatása és a következő időszakra vonatkozó együttműködés és feladatok megtervezése volt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa ajtóékeket, mozgásérzékelős lámpákat és időkapcsolókat adott át Jenei Zoltán lelkésznek, azzal a céllal, hogy azokat a Nagycserén és Halápon élő családoknak és időseknek vagyonbiztonságuk érdekében adja át.