Loki szurkolók balesete: vádat emelnek a vétkes sofőr ellen

Rendőrség
A rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a 30 éves lengyel férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint halálos balesetet okozott a 47-es számú főúton. Később kiderült, hogy a három áldozat a DVSC békéscsabai kézilabdameccséről tartott hazafelé.

Mint, ahogy arról korábban hírt adtunk 2016. február 27-én 21 óra 30 perc körül két lengyel rendszámú járműszerelvény haladt Debrecen irányából Berettyóújfalu irányába a 47-es számú főúton, amikor a 32. kilométerszelvényben az első jármű pótkocsijáról a hátsó kerék levált a tengelyről és nekicsapódott egy Debrecen irányába közlekedő Volkswagen típusú személygépkocsinak. A gépkocsi vezetője ennek következtében elvesztette uralmát járműve felett, átsodródott a menetirány szerinti baloldalba és frontálisan összeütközött a második lengyel forgalmi rendszámú kamionnal.

Az ütközés következtében egy 28 éves, egy 25 éves és egy 23 éves férfi a helyszínen életét vesztette, míg egy 28 éves férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 30 éves lengyel férfit halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatta, bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. március 1-jén elrendelt.

A rendőrség a nyomozást a férfi ellen 2016. május 20-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.