Kórházban fekvő betegektől lopott

Rendőrség
A rendőrök elfogták azt a 22 éves nőt, aki a megalapozott gyanú szerint nyolc sértett sérelmére követett el bűncselekményeket debreceni egészségügyi intézményekben.

A nyomozás adatai szerint 2016. április 1-jén 9 óra körüli időben a Debrecen, Bethlen utcai rendelő intézetben a gyanúsított beszélgetni kezdett egy 62 éves nővel, akinek a figyelmét elterelve a táskájából ellopott egy mobiltelefont és több ezer forint készpénzt, majd a helyszínről távozott. A 22 éves nő aznap délután bement a Debrecen, Bartók Béla úton található kórházba, ahol az egyik kórteremben kifigyelt egy beteget, akitől eltulajdonított egy hátitáskát, a benne lévő laptoppal, amíg a férfi kiment a mosdóba. Ezt követően egy másik kórteremben a nő a sértett szatyrát kiszakította és ellopott belőle egy pénztárcát, majd az egyik nyitva hagyott öltözőből három sértett értéktárgyait ellopta és azokat bepakolta a korábban már eltulajdonított hátitáskába. Ezután a helyszínről megpróbált elmenekülni, azonban a kórházi dolgozók a nőt észrevettek, visszatartották és az esetről bejelentést tettek a rendőrségre.

K. Edinát a járőrök elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 22 éves helyi lakost, amely során beismerő vallomást tett.

A terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2016. március 22-én egy debreceni kórház kórtermében kifosztott egy ott alvó 87 éves beteget, akinek ellopta a mobiltelefonját. Helyszíni kihallgatásán, 2016. április 6-án a gyanúsított  beismerte azt is, hogy 2015. szeptember 24-én a Debrecen, Nagyerdei körúton lévő kórházban, egy kórteremben szintén egy idős alvó betegtől eltulajdonított egy mobiltelefont.

A Debreceni Rendőrkapitányság Életvédelmi Alosztálya K. Edinával szemben lopás vétség és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.