Bíróság elé állnak a biciklirugdosók

Rendőrség
A balmazújvárosi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a két férfi ellen, akik a megalapozott gyanú szerint előbb megrugdostak és a földhöz dobtak egy kerékpárt, majd később két biciklit eltulajdonítottak.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 23 éves V. István és a 29 éves H. László ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. december 1-jén 1 óra 52 perckor a két férfi egy balmazújvárosi vendéglátóhely előtti kerékpártárolóban hagyott biciklit több percen keresztül folyamatosan rugdostak, majd azt megfogták és a földhöz dobták. A helyi lakosok ezután a helyszínről távoztak, majd később egy, a Debreceni utcában található társasház nyitva hagyott kapuján bementek és az udvarról eltulajdonítottak két lezárt kerékpárt, amelyeket egy balmazújvárosi családi házban rejtettek el.

A rendőrök a bejelentést követően forró nyomon megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, amelynek eredményeként azonosították és a városban elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható két helyi férfit, akiket a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra előállítottak, gyanúsítottként kihallgattak és bűnügyi őrizetbe vettek. A nyomozók a H. László lakhelyén tartott házkutatás során megtalálták és lefoglalták az ellopott kerékpárokat, amelyeket visszaadtak a sértettnek.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a gyanúsítottak ellen folytatott nyomozást 2015. december 1-jén befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.