Vasvilla, vascső láncfűrész – nagy balhé volt Hadházon

Rendőrség
A három gyanúsított vasvillával és vascsővel ment át a szomszédba. A hajdúhadházi rendőrök elfogták és őrizetbe vették a helyi lakosokat.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság magánlaksértés bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást három helyi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy lány 2015. január 1-jén éjfél körül telefonon kért segítséget a rendőrségtől, mert Hajdúhadház, Árpád utcán található családi házuk kerítésének kapuját három férfi berúgta, akik bementek az udvarra, ahol ordibáltak és bántalmazással, valamint megöléssel fenyegették őt és testvérét. B. László a sértettet egy vasvillával bántalmazta, majd amikor a 18 éves áldozat a földre került, meg is rugdosta. Társa B. Zsolt egy vascsővel a ház ablakát verte be. A három férfi ezután átment a szomszédos ingatlanra és megrongálták a ház bejárati ajtaját.

A rendőrök a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol a sérülései ellátása érdekében – biztonsági intézkedés keretében – a lányhoz mentőt hívtak, valamint adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek.

Ezt követően 2015. január 2-án 11 óra 23 perckor egy nő telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy a 24 éves fiát két férfi megverte Hajdúhadházon. A rendőrök a bejelentést követően felvették a kapcsolatot a sértettel, mely során megállapítást nyert, hogy a két támadó a 34 éves B. László és a 27 éves K. Gábor volt. A gyanú szerint a két férfi a vasútállomás üzemi területén szólította le az áldozatot, akit a náluk lévő kerékpárral megdobtak, majd elindultak felé. A sértett védekezésül feléjük dobta a láncfűrészét, amit B. László a földről felvett és visszadobott a sértettnek, aki ettől a közeli árokba esett. Ezt látva B. László és K. Gábor rugdosni kezdte a földön fekvő 24 éves férfit, aki rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A hajdúhadházi rendőrök 2015. január 7-én 8 órakor egy összehangolt akció keretében elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították a három gyanúsítottat, akiket kihallgattak, bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben magánlaksértés bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.