Élet- és vagyonbiztonságért

Rendőrség
A rendőrök és a biztosító szakemberei együttműködés keretében találkoztak.

Az Országos Kármegelőzési Program keretében 2014. december 3-án Debrecenben a Postás Üdülőben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és az Aegon Biztosító szakmai találkozót tartott.

A rendezvény célja volt, hogy a biztosító munkatársai a rendőrségtől megszerzett ismereteikkel segítséget nyújtsanak a velük kapcsolatba kerülőknek, hogy felelős döntéseket hozhassanak a személyük és vagyonuk biztonságát érintően.

Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető tájékoztatta a biztosító szakembereit a megyében előforduló vagyon elleni bűncselekmények helyzetéről, a leggyakoribb elkövetési módszerekről és azok elleni védekezés lehetőségeiről.

A vagyon ellen irányuló bűncselekmények nagy része odafigyeléssel, jelentős anyagi ráfordítás nélküli vagyonvédelmi eszközök használatával megelőzhető.

Az alezredes hangsúlyozta, hogy nemcsak a modern biztonság-technikai berendezések, hanem egy megfelelően kiválasztott lakat, biztonsági,- vagy hevederzár, egy sötét hely kivilágítása, vagy egy mozgásérzékelő elhelyezése is védelmet jelenthet.

Fontos a lakosság tájékozottsága, hogy egy nem kívánt helyzetben a megelőzés, a kárelhárítás, a kármentés és a kármegtérülés terén is a legkisebb sérelem mellett tudjanak eljárni.