A Mentődolgozók Szövetsége a vetkőzős videót készítő kolléga kirúgását követeli az OMSZ-tól

Ország

Igazából semmilyen 18+-os részletet nem tartalmaz, mégis sokakban felháborodást keltett az a videó, amelyet az új mentősruhák kapcsán osztott meg az OMSZ a közelmúltban.

A visszafogottan erotikus jelenet arról szól, hogy egy csinos mentős férfi érkezik felpróbálni az új formaruhát az unatkozó irodista lányoktól, akik félreérthetetlen gesztusokkal tudatják, hogy nem lenne ellenükre több is, mint a látvány.

A Blikk közétett most egy levelet, amit a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke, dr. Kusper Zsolt nevében az operatív alelnök, Lengyel Tibor írt. A levél címzettje az OMSZ főigazgatója, dr. Csató Gábor.

A levélben azt követelik az OMSZ-től, hogy távolítsák el a közösségi felületükről a videót, és szüntessék meg annak készítőjének jogviszonyát, illetve kérjenek nyilvánosan is bocsánatot a mentődolgozóktól.

A levél írói szerint a munkavégzés eszközeinek biztosítását „alapvetően helytelen” ilyen eszközökkel reklámozni, ráadásul a videó egyáltalán nem releváns, ezért azt csak valamilyen PR-fogásként tudják értelmezni.

A szövetség az alábbi kérdéseket tette fel Csató Gábornak:

  1. Ki engedélyezte ennek a videónak az elkészítését, közzé tételét?
  2. Ön, mint a munkáltatói jogkör gyakorlója, tudott-e a videóról?
  3. Látván elsősorban a munkavállalók, továbbá a lakosság felháborodását ennek kapcsán, indított-e kivizsgálást?
  4. Foganatosított-e valamilyen intézkedést az ügyben?

Vetkőzős videóval újítottak a magyar mentősök, sokan kiborultak miatta