Kövér László állítja: soha “nem vette igénybe” azt az erdélyi luxusvillát, ahol állítólag sokszor látták

Ország

Komolyabb vádakra nem reagált Magyarország harmadik számú “főméltósága”.

Juhász Péter, az időközben megszűnt Együtt nevű párt korábbi elnöke oknyomozó videójában azt állítja, egy Hargita megyében, Tibódon található úszómedencés villa Kövér László tulajdonában van. Mindezt helyi lakosok információira alapozza, a román telekkönyvek szerint viszont a ház Veress László tulajdona, aki Kövér kabinetfőnöke. A ház fölött elővásárlási joggal rendelkezik a szintén Veress vezette Ábel Alapítvány.

Az Erdélyben bejegyzett Ábel egyesület elnöke Stefán Károly Róbert, aki az alapítója a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványnak. Így lesz világos, hogy Frank Liu pár áttételen és strómanon keresztül Kövér László pihenését, tehát magánéletét finanszírozza az adományával – állítja Juhász Péter.

Határon túli magyaroknak szánt pénzből kapott villát Kövér László kabinetfőnöke

A határon túliak és a tehetségek támogatása csak cinikus félrevezetés a hazai főházmester szóhasználatában. Frank Liu adománya végső soron Kövért és köreit gazdagítja. Így nem is csoda, hogy Kövér László ünnepélyes keretek között ajándékozta meg a tajvani milliárdos jótevőjét magyar állampolgársággal, sőt, elintézte, hogy a Magyar Arany Érdemkereszttel jutalmazza meg az üzletembert Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Szilágyi Zoltán parlamenti sajtófőnök az Országgyűlés elnökének nevében közlemény juttatott el az Országos Sajtószolgálathoz. Ebben az áll, hogy

Kövér Lászlónak nincsen és soha nem is volt semmilyen kapcsolata a magán adományozók által létrehozott és kizárólag magántőkéből fenntartott Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvánnyal és annak tevékenységével, tisztségviselőivel, mint ahogy egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát.

A közlemény szerint “a baloldali sajtótermékek minden erre vonatkozó állítása nem más, mint az Országgyűlés elnökének személyét támadó, lejárató szándékú, gátlástalan kampánymegnyilvánulás.”

Arra azonban nem érkezett válasz, hogy Kövér tudott-e arról, hogy a vele baráti viszonyban álló Frank Liu üzletember közbenjárásával érkezett külföldi támogatás az MTHA-hoz, és arra sem, hogy lesz-e következménye annak a Parlamentben dolgozó Veress Lászlóra és Visontai Kálmánra nézve, hogy az alapítvány határon túli magyaroknak szánt pénzből vásárolt luxuslakást, és azt Veress családja használja – jegyzi meg a 444.hu.