Zivatar, zivatarfelhő

Vihar – Másodfokú riasztások a felhőszakadás veszélye miatt

Ország

A felhőszakadás veszélye miatt több északkeleti járásra másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap kora délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan intenzív esőzésekre kell készülni, amelyek során rövid idő alatt több mint 50 milliméternyi eső is eshet.

A meteorológiai szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán a felhőszakadás veszélye miatt további másodfokú riasztásokat adhatnak ki Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye járásaira.

Emellett zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva azt kérte, mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, riasztásait. Ahol kiadták a felhőszakadás miatti riasztásokat, javasolt a pincéket áramtalanítani, továbbá minden olyan tárgyat, amelyekben a víz kárt tehet, felvinni a pincéből.

Felhívta a figyelmet a villámárvíz veszélyére is. Ahol hömpölyög a víz az utcán, ajánlott kerülni – közölte a szóvivő.

(MTI)